logo
Apache Lounge
Webmasters

 


About

Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge
 



Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Apache Lounge is not sponsored.

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries.



Problem... MySQL not found...

 
Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Other Software



View previous topic :: View next topic  
Author Message
remilafouine



Joined: 05 Jul 2006
Posts: 3
Location: Nimes, France

PostPosted: Wed 05 Jul '06 17:47    Post subject: Problem... MySQL not found... Reply with quote

Hi all !

I'm new here and i have a problem...
I've installed Apache 2.0.55 and PHP 5.1.4. PHP is working well... there is no problem here. Then, I installed MySQL 5.1.11 beta.

PhpInfo tells me that php.ini is here : "c:\php\php.ini".
In PHP.ini, I actived the extension "php_mysql.dll" by deleting ";".
I add a copy of "libmysql.dll" from "c:\mysql\bin", where I installed MySQL 5.1.11, to C:\Windows\System32.
Moreover, in PHP.ini, the value of "extensions_dir" is "c:\php\ext" .
I actived the MBString extension, and PhpInfo recognizes it.
But it doesn't recognize MySQL.

Then, PhpMyAdmin tells me that the mysql extension was not found...

I hope you will be able to help me...
Back to top
Steffen
Moderator


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 2600
Location: Hilversum, NL, EU

PostPosted: Wed 05 Jul '06 18:06    Post subject: Reply with quote

Have a look at: http://dev.mysql.com/downloads/connector/php/
Back to top
remilafouine



Joined: 05 Jul 2006
Posts: 3
Location: Nimes, France

PostPosted: Wed 05 Jul '06 23:16    Post subject: Reply with quote

Thanks a lot, but it didn't solve the problem...
I saw that these connectors were for MySQL 5.0, so I unistalled 5.1 and install 5.0, and then I installed the connectors you gave me.

But I have the same problem than before.

I tried to active php_mysql and php_mysqli, but it's the same...

If you want to see by your self, my server is here :
http://remilafouine.dyndns.org
Back to top
Steffen
Moderator


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 2600
Location: Hilversum, NL, EU

PostPosted: Wed 05 Jul '06 23:25    Post subject: Reply with quote

I think that your extension directory is not correct:

extension_dir C:

At http://dev.mysql.com/downloads/connector/php/ is a step-by-step and how to set up your extension dir in the php.ini.

Steffen
Back to top
remilafouine



Joined: 05 Jul 2006
Posts: 3
Location: Nimes, France

PostPosted: Thu 06 Jul '06 15:02    Post subject: Reply with quote

Ok, all is good now...

I don't know why, but my extension dir was set to "c:"...
I just had to set its value to "c:\php\ext", to enable the "mysqli" extension; and now, it's ok !

Thank you very much !
Back to top


Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Other Software
Page 1 of 1