logo
Apache Lounge
Webmasters

 


About

Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge
 



Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Apache Lounge is not sponsored.

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries.



Error compiling mod_auth_cas
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache Building & Member Downloads



View previous topic :: View next topic  
Author Message
merrittr



Joined: 18 Aug 2015
Posts: 16
Location: canada

PostPosted: Tue 22 Sep '15 0:38    Post subject: one last weird error Reply with quote

I have one last weird error makefile.win looks good not sure why it uis saying -ologo is in there



C:\build\mod_auth_cas-1.0.9.1\src>nmake /f makefile.win

Microsoft (R) Program Maintenance Utility Version 9.00.21022.08
Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.

cl.exe /nologo /MD /O2 /LD /W3 -DWIN32 -D_WIN32 -I "C:\build\deps\include" -I "C:\build\Apache22\include" /c mod_auth_cas.c
mod_auth_cas.c
rc.exe /nologo /i C:\build\Apache22\include mod_auth_cas.rc
fatal error RC1106: invalid option: -ologo
NMAKE : fatal error U1077: '"C:\Program Files\\Microsoft SDKs\Windows\v6.0A\bin\rc.exe"' : return code '0x1'
Stop.

C:\build\mod_auth_cas-1.0.9.1\src>
Back to top
merrittr



Joined: 18 Aug 2015
Posts: 16
Location: canada

PostPosted: Tue 22 Sep '15 0:41    Post subject: Reply with quote

removed /nolog from the rc

RCFLAGS = /i $(APACHE)\include
# RCFLAGS = /nologo /i $(APACHE)\include

not sure if that was the correct thing to do but it built?
Back to top
glsmith
Moderator


Joined: 16 Oct 2007
Posts: 2123
Location: Sun Diego, USA

PostPosted: Tue 22 Sep '15 1:26    Post subject: Reply with quote

all /nologo does is

/nologo Suppress startup logo

Which just means it does not show the below when used

Microsoft (R) Windows (R) Resource Compiler Version 6.1.7600.163
Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.

This should not have made any difference, but your 2/3 of the way there now.
Back to top
merrittr



Joined: 18 Aug 2015
Posts: 16
Location: canada

PostPosted: Tue 22 Sep '15 1:34    Post subject: Reply with quote

it compiles so I have the mod_auth_cas.so and libcurl.dll I put them in place along with the httpd.conf load and cas config line Ill repost when I get some results here of it working or not working
Back to top
merrittr



Joined: 18 Aug 2015
Posts: 16
Location: canada

PostPosted: Mon 28 Sep '15 23:55    Post subject: certificate problems Reply with quote

OK I have the so inplace and it loads and i communicate with the CAS server however I get an error shown below:
I am on a windows box so /etc/ssl/certs does not exist

[Mon Sep 28 15:42:43 2015] [error] [client 10.80.84.26] MOD_AUTH_CAS: Could not process Certificate Authority: /etc/ssl/certs/
[Mon Sep 28 15:42:43 2015] [debug] mod_auth_cas.c(1295): [client 10.80.84.26] entering isValidCASTicket()
[Mon Sep 28 15:42:43 2015] [error] [client 10.80.84.26] File does not exist: D:/SASConfig/Lev1/Web/WebServer/htdocs/favicon.ico
[Mon Sep 28 15:42:43 2015] [error] [client 10.80.84.26] File does not exist: D:/SASConfig/Lev1/Web/WebServer/htdocs/favicon.ico
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy_balancer.c(46): proxy: BALANCER: canonicalising URL //sas2.usask.ca_Cluster/SASLogon/proxy
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy_balancer.c(280): proxy: BALANCER: Found value (null) for stickysession 617969b635e2809dedb7940b7a91c3e1_Cluster
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy_balancer.c(1051): proxy: Entering byrequests for BALANCER (balancer://sas2.usask.ca_cluster)
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy_balancer.c(1095): proxy: byrequests selected worker "http://sas2.usask.ca:8080" : busy 0 : lbstatus 1
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy_balancer.c(594): proxy: BALANCER (balancer://sas2.usask.ca_cluster) worker (http://sas2.usask.ca:8080) rewritten to http://sas2.usask.ca:8080/SASLogon/proxy?pgt=TGT-3-ZDZmWBbSs2EOmcSwWeDYku7XQB3EMavZAOJQkebewlGLcoR9Jx-cas&targetService=http%3A%2F%2FLazySecurityContext
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy.c(1042): Running scheme balancer handler (attempt 0)
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy_http.c(1974): proxy: HTTP: serving URL http://sas2.usask.ca:8080/SASLogon/proxy?pgt=TGT-3-ZDZmWBbSs2EOmcSwWeDYku7XQB3EMavZAOJQkebewlGLcoR9Jx-cas&targetService=http%3A%2F%2FLazySecurityContext
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] proxy_util.c(2018): proxy: HTTP: has acquired connection for (sas2.usask.ca)
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] proxy_util.c(2074): proxy: connecting http://sas2.usask.ca:8080/SASLogon/proxy?pgt=TGT-3-ZDZmWBbSs2EOmcSwWeDYku7XQB3EMavZAOJQkebewlGLcoR9Jx-cas&targetService=http%3A%2F%2FLazySecurityContext to sas2.usask.ca:8080
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] proxy_util.c(2200): proxy: connected /SASLogon/proxy?pgt=TGT-3-ZDZmWBbSs2EOmcSwWeDYku7XQB3EMavZAOJQkebewlGLcoR9Jx-cas&targetService=http%3A%2F%2FLazySecurityContext to sas2.usask.ca:8080
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] proxy_util.c(2451): proxy: HTTP: fam 23 socket created to connect to sas2.usask.ca
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] proxy_util.c(2583): proxy: HTTP: connection complete to [fe80::e533:f3c1:8d15:af2a]:8080 (sas2.usask.ca)
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy_http.c(1744): proxy: start body send
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy_http.c(1848): proxy: end body send
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] proxy_util.c(2036): proxy: HTTP: has released connection for (sas2.usask.ca)
[Mon Sep 28 15:42:51 2015] [debug] mod_proxy_balancer.c(648): proxy_balancer_post_request for (balancer://sas2.usask.ca_cluster)

here is what i have in my httpd.conf (no https)

LoadModule auth_cas_module "D:/SASHome/SASWebServer/9.4/httpd-2.2/modules/mod_auth_cas.so"

#CAS
CASLoginURL https://cas.usask.ca/cas/login
CASValidateURL https://cas.usask.ca/cas/serviceValidate
CASCookiePath c:/temp/
CASDebug On
LogLevel debug
<Location /secured >
AuthType CAS
Require valid-user
</Location>

any ideas?
Back to top
glsmith
Moderator


Joined: 16 Oct 2007
Posts: 2123
Location: Sun Diego, USA

PostPosted: Tue 29 Sep '15 1:04    Post subject: Reply with quote

so create c:\ect\ssl\cert and place your certs there.

OR better yet,

README file, the non-win32 one. All possible configuration options (including their defaults) like this [hint: CASCertificatePath] are listed in there under Valid Server/VirtualHost Directives
Back to top
merrittr



Joined: 18 Aug 2015
Posts: 16
Location: canada

PostPosted: Wed 30 Sep '15 2:35    Post subject: Thanks GL Reply with quote

hey yup that did the trick it works now
Back to top


Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache Building & Member Downloads Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2