logo
Apache Lounge
Webmasters

 


About

Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge
 



Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Apache Lounge is not sponsored.

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries.



PHP 7.2.0, 7.1.12, 7.0.26, 5.6.32, 5.5.38, 5.4.45, 5.3.29
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache Building & Member Downloads



View previous topic :: View next topic  
Author Message
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Thu 26 Jan '17 9:35    Post subject: Reply with quote

Ouch. Burning my fingers:
https://www.apachelounge.com/templates/subSilver/images/folder_hot.gif
Back to top
admin
Site Admin


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 551

PostPosted: Thu 26 Jan '17 12:45    Post subject: Reply with quote

What do you mean ?
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Thu 26 Jan '17 13:11    Post subject: Reply with quote

The icon on https://www.apachelounge.com/viewforum.php?f=6

https://phpdev.toolsforresearch.com/hot.png
Back to top
admin
Site Admin


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 551

PostPosted: Thu 26 Jan '17 13:31    Post subject: Reply with quote

I see, threshold is 99 replies.
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Thu 26 Jan '17 23:53    Post subject: Reply with quote

All builds updated to OpenSSL 1.0.2k with OpenSSL FIPS 2.0.14.
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Sat 18 Feb '17 3:48    Post subject: Reply with quote

PHP 5.6 has entered the stadium, where it will receive only security fixes. Apparently, this was not the case this month. So there will be no 5.6.31 yet.
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Thu 23 Feb '17 21:31    Post subject: Reply with quote

Updated all builds to CURL 7.53.0 with a patch that will be in 7.53.1 (release tomorrow)
Back to top
hdtv



Joined: 03 Mar 2017
Posts: 1
Location: Vienna

PostPosted: Fri 03 Mar '17 11:11    Post subject: Errors in V8 library 64-bit (PHP 7.0.13+, PHP 7.1+) Reply with quote

@Jan-E
Thank you for your hard work making the windows world happy in terms of PHP extensions Wink I work for a company which produced enterprise software and we are required to use the M$ plattform by our clients. We are happy users of your up-to-date extension builds of e.g. curl/apcu/ssh2.

Recently we decided to introduce a sandboxed-script engine into our product by using the V8JS extension. As always when integrating new PHP modules I went to this thread. But unfortunatly the Windows builds of the V8 library are broken since you moved from V8 4.9 to 5.4+.
At first sight everythings seems to work when checking out phpinfo(). But if you try to create a new V8 instance in PHP like this:
Code:
$v8 = new V8Js();

There is a segmentation fault and the whole PHP Engine executes like this:
Code:

#
# Fatal error in d:\chromium\v8\src\snapshot\natives-external.cc, line 122
# Check failed: holder_.
#

==== C stack trace ===============================

        v8::base::time_internal::TimeBase<v8::base::TimeTicks>::ToInternalValue
[0x00007FF8121621CB+60331]
        v8::base::time_internal::TimeBase<v8::base::TimeTicks>::ToInternalValue
[0x00007FF81215F48D+48749]
        v8::internal::compiler::TopLevelLiveRange::AddUseInterval [0x00007FFFF45
40B4D+11083229]
        v8::internal::compiler::TopLevelLiveRange::AddUseInterval [0x00007FFFF40
296B1+5744961]
        v8::internal::compiler::TopLevelLiveRange::AddUseInterval [0x00007FFFF40
2515E+5727214]
        v8::internal::compiler::TopLevelLiveRange::AddUseInterval [0x00007FFFF41
0B64D+6670557]
        v8::internal::compiler::TopLevelLiveRange::AddUseInterval [0x00007FFFF3B
21915+469925]
        get_module [0x00007FFFFA9436E8+9464]
        (No symbol) [0x00007FF811EF4F17]
        ZEND_DO_FCALL_SPEC_HANDLER [0x00007FFFF762FD51+1153] (c:\php-sdk\php70dev\zend\zend_vm_execute.h:854)
        execute_ex [0x00007FFFF7627014+36] (c:\php-sdk\php70dev\zend\zend_vm_execute.h:417)
        (No symbol) [0x00007FF811EF4C0F]
        zend_execute [0x00007FFFF7626F90+864] (c:\php-sdk\php70dev\zend\zend_vm_execute.h:459)
        zend_execute_scripts [0x00007FFFF75EC5AD+157] (c:\php-sdk\php70dev\zend\zend.c:1443)
        php_execute_script [0x00007FFFF76CEF91+737] (c:\php-sdk\php70dev\main\main.c:2492)
        do_cli [0x00007FF776B42786+2278] (c:\php-sdk\php70dev\sapi\cli\php_cli.c:978)
        main [0x00007FF776B43561+1505] (c:\php-sdk\php70dev\sapi\cli\php_cli.c:1347)
        __scrt_common_main_seh [0x00007FF776B4C119+285] (f:\dd\vctools\crt\vcstartup\src\startup\exe_common.inl:253)
        BaseThreadInitThunk [0x00007FF822FF13D2+34]
        RtlUserThreadStart [0x00007FF8253D54E4+52]


I think it has something to do with the NativeTypes store that can not be found in V8.

Can you please checkout the problem? Right now we use the V8Js extention from your build php-7.0.12-nts-Win32-VC14-x64 as this uses the old V8 engine 4.9.385.29.

Thanks in advance for your checks!

Btw: I also posted this comment in the Github Issue: https://github.com/phpv8/v8js/issues/287#issuecomment-283904436
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Sat 04 Mar '17 5:16    Post subject: Reply with quote

Ouch. Nasty bug. Try
https://phpdev.toolsforresearch.com/V8-5.8.301.0.7z
If that works, I will have a PR for v8js.
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Sun 05 Mar '17 14:48    Post subject: Reply with quote

php_v8js.dll fixed: see https://github.com/phpv8/v8js/issues/287#issuecomment-284140008

With a flaw for 31-bits+ integers....
Back to top
jcelle



Joined: 10 Feb 2017
Posts: 6
Location: Nice, France

PostPosted: Tue 28 Mar '17 13:28    Post subject: apache/php_soap crash with x64 Reply with quote

Hello,
First thanks very much for these builds that contain all of php extensions. It is very much appreciated.

I decided to try the 64bits version of apache & php
- httpd-2.4.25-win64-VC14
- php-7.1.3-Win32-VC14-x64

Everyhting seems to work fine except the use of php_soap.dll which makes httpd crash. It works just fine with both 32bits packages.
I did not change httpd.conf, nor php.ini.

I switched to 64bits to be able to deal with files above 4GB size (INT32).

If anyone has some kind of idea or encounters the same problem or does not have the problem, who knows, it would be great if you could share !

All the best.
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Tue 28 Mar '17 14:10    Post subject: Reply with quote

Are you using the TS or the NTS version?
And does the same thing happen with the PHP + php_soap.dll from http://windows.php.net/download/
Back to top
jcelle



Joined: 10 Feb 2017
Posts: 6
Location: Nice, France

PostPosted: Tue 28 Mar '17 16:35    Post subject: Reply with quote

Thanks for your reply.
I am using TS version (NTS does not have the php7apache2_4.dll).

and talking about this DLL...

I downloaded php-7.1.3-Win32-VC14-x64 from php.net and set it up. I've got a new error then :

"httpd: Syntax error on line 575 of C:/apache/conf/httpd.conf: Cannot load c:/php/php7apache2_4.dll into server: %1 is not a valid Win32 application."


I am confused now...
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Tue 28 Mar '17 16:54    Post subject: Reply with quote

"Cannot load c:/php/php7apache2_4.dll into server: %1 is not a valid Win32 application." is most of the times a mix of 64 and 32 bits binaries.

Try replacing the php7apache2_4.dll from php-net by my version.
Back to top
jcelle



Joined: 10 Feb 2017
Posts: 6
Location: Nice, France

PostPosted: Tue 28 Mar '17 17:00    Post subject: Reply with quote

Oups sorry, it was even dumber than that...

So yes I managed to use php-7.1.3-Win32-VC14-x64 from php.net.

This time it crashes because it can't find php_ssh2.dll, which is not part of official package and the reason why I love Apache Lounge ! Very Happy

From windows event viewer:
php[6812]
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'c:\php\ext\php_ssh2.dll' - The specified module could not be found.
(C:\apache\bin\httpd.exe -d C:/apache)
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Tue 28 Mar '17 17:34    Post subject: Reply with quote

Well, just add the appropiate one from https://pecl.php.net/package/ssh2/1.0/windows
Back to top
jcelle



Joined: 10 Feb 2017
Posts: 6
Location: Nice, France

PostPosted: Wed 29 Mar '17 10:29    Post subject: Reply with quote

thanks Jan-E, I did.
I get the same crash now on php_soap.dll.
So I guess there's nothing on your side.
Should I report this elsewhere ?
Thanks for your time.

Excerpt from Windows Event viewer:
Faulting application name: httpd.exe, version: 2.4.25.0, time stamp: 0x58550e9f
Faulting module name: php_soap.dll, version: 7.1.3.0, time stamp: 0x58c888b7
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x000000000001e271
Faulting process id: 0x1c44
Faulting application start time: 0x01d2a86536ed77b0
Faulting application path: C:\apache\bin\httpd.exe
Faulting module path: c:\php\ext\php_soap.dll
Report Id: 6d6cf7f8-1459-11e7-95e7-f0d5bfd3a21f
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Wed 29 Mar '17 12:20    Post subject: Reply with quote

Ouch. It apparently is a bug in PHP 7.1.3.

The way to report PHP bugs is described here:
https://bugs.php.net/how-to-report.php
https://bugs.php.net/bugs-generating-backtrace-win32.php

If that is above your head, first try to disable all extensions except php_soap.dll. If you do not get the crash then, enable the extensions one by one until the crash reappears.

Then paste your php.ini at http://apaste.info/
I will try to reproduce the crash here.
Back to top
jcelle



Joined: 10 Feb 2017
Posts: 6
Location: Nice, France

PostPosted: Wed 29 Mar '17 14:16    Post subject: Reply with quote

I tried to disable all of the extensions but php_soap.dll. It still crashes.
So I have opened a ticket in the bug tracker (#74331).
Back to top
Jan-E



Joined: 09 Mar 2012
Posts: 794
Location: Amsterdam, NL, EU

PostPosted: Fri 31 Mar '17 7:17    Post subject: Reply with quote

I tried to reproduce the crash in php_soap.dll, but did not succeed. We have a Drupal7 module that connects over Soap to a Salesforce instance. No problems encountered. The module just did what it had to do.

Config:
Apache/2.4.25 (Win64) PHP/7.1.3 OpenSSL/1.0.2k-fips

Testscript +/-:
http://salesforce.stackexchange.com/a/128601/33756
Back to top


Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache Building & Member Downloads Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 6 of 8