logo
Apache Lounge
Webmasters

 


About

Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge
 


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Apache Lounge is not sponsored.

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries.




Solaris Apache 2.4.29 [Issue mod_slotmem_shm]

 
Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache



View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tauseef



Joined: 19 Mar 2018
Posts: 4
Location: Pakistan

PostPosted: Mon 19 Mar '18 13:57    Post subject: Solaris Apache 2.4.29 [Issue mod_slotmem_shm] Reply with quote

I am in process of upgrading from apache 2.2 to 2.4.29, while everything is working fine without ssl and ssl. But when I try to use proxy modules along with slotmem_shm modules, which is according to my understanding is mandatory now while using load balancers modules, I am getting following errors in error_log :

[Fri Mar 16 17:52:12.073931 2018] [lbmethod_heartbeat:notice] [pid 15571:tid 1] AH02282: No slotmem from mod_heartmonitor
[Fri Mar 16 17:52:12.275257 2018] [slotmem_shm:error] [pid 15571:tid 1] (17)File exists: AH02611: create: apr_shm_create(/usr/local/apache_QA_New/logs/slotmem-shm-p9cbf72c_check.shm) failed
[Fri Mar 16 17:52:12.275543 2018] [proxy_balancer:emerg] [pid 15571:tid 1] (17)File exists: AH01185: worker slotmem_create failed
[Fri Mar 16 17:52:12.275721 2018] [:emerg] [pid 15571:tid 1] AH00020: Configuration Failed, exiting


I have been brainstorming for last 2 weeks. I have tried different solutions like increasing kernel semaphores memory, they were about 128K which I have increased to 16384K, but this solution still does not seem to work and it does not seem to be proper solution either.

There are almost 30 balancers entries in my balancer file and more than 50 virtual hosts entries in httpd-vhosts.conf and at each restart apache creates some file for shm and then go down and it keeps doing so until creation of all files for which I have to restart it again and again.
Please provide some guidance for resolution .
Back to top
Steffen
Moderator


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 2661
Location: Hilversum, NL, EU

PostPosted: Mon 19 Mar '18 14:35    Post subject: Reply with quote

Looks the same issue as www.apachelounge.com/viewtopic.php?p=36611

Best that you try 2.4.33 : www.apachelounge.com/viewtopic.php?p=36618

You using windows ? If no, above is not for you.
Back to top
Tauseef



Joined: 19 Mar 2018
Posts: 4
Location: Pakistan

PostPosted: Mon 19 Mar '18 14:41    Post subject: Reply with quote

No, I am not using windows, I am using solaris
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 6383
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Mon 19 Mar '18 21:32    Post subject: Reply with quote

I think that issues was fixed in 2.4.30 see https://bz.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=62044
Back to top
Tauseef



Joined: 19 Mar 2018
Posts: 4
Location: Pakistan

PostPosted: Tue 20 Mar '18 13:45    Post subject: Reply with quote

I am unable to find version2.4.30 as their official site is showing 2.4.29 as the latest release.
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 6383
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Tue 20 Mar '18 15:43    Post subject: Reply with quote

The 2.4.33 will be there soon. The other versions were not release for some reasons. Wait a few days. Then there will be the link.

But on the mirrors you can already find 2.4.32 http://mirror.synyx.de/apache//httpd/

it has some flaws with loadlancers. Exacly were your issue is, too. See https://www.apachelounge.com/viewtopic.php?t=7935
Back to top
Tauseef



Joined: 19 Mar 2018
Posts: 4
Location: Pakistan

PostPosted: Mon 26 Mar '18 18:00    Post subject: Reply with quote

Hi james , I have installed 2.4.33 version but still getting the same error on starting the apache.
can you look it?
Back to top
johann



Joined: 12 May 2018
Posts: 1

PostPosted: Sat 12 May '18 21:48    Post subject: Reply with quote

I had a simular problem on aix.
I guess the error-message are just some error-message, not the real problem!

After a view hours i found this thread:
https://serverfault.com/questions/808708/apache-2-4-on-aix-6-1-multiple-virtual-hosts-with-proxy-balancermember-probl
The solution in this thread also solved my problem!

maybe that also helps you!
Back to top


Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache
Page 1 of 1