logo
Apache Lounge
Webmasters

 


About

Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge
 



Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Apache Lounge is not sponsored.

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries.



Apache 2.4 randomly stop responding [Solved]
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache



View previous topic :: View next topic  
Author Message
bagu



Joined: 06 Jan 2011
Posts: 132
Location: France

PostPosted: Tue 21 Feb '12 16:21    Post subject: Apache 2.4 randomly stop responding [Solved] Reply with quote

Hello,

I use apache 2.4.1 and mod_fcgid (same config form apache 2.2.22+mod_fcgid 2.3.6) and without any error message, apache stop responding randomly.

There is no problem with apache 2.2.22+mod_fcgid 2.3.6 and with apache 2.4.1 + php5_module i have
Quote:
[Tue Feb 21 15:21:40.781250 2012] [mpm_winnt:notice] [pid 4712:tid 644] AH00428: Parent: child process exited with status 3221225477 -- Restarting
.

Do you have the same problem ?

I'm under win XP pro 32 bits SP3

EDIT : testing more with php5_module give same result...Apache suddenly stop responding.
Back to top
admin
Site Admin


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 555

PostPosted: Tue 21 Feb '12 20:02    Post subject: Reply with quote

Runs fine here, not seen a single crash.

Asume that you are not running SSL ?

Other errors/warnings in the logs ?
Some in the Windows Event Viewer?

Do you use the default settings ?

<IfModule mpm_winnt_module>
ThreadsPerChild 150
MaxConnectionsPerChild 0
</IfModule>

Win32 or Win64, XP or Win7 ?

Steffen

Btw.
Download mod_fcgid 2.3.6 is still there.
Back to top
admin
Site Admin


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 555

PostPosted: Tue 21 Feb '12 21:37    Post subject: Reply with quote

Just get some notes from James about craches with PHP/Modules.


Try, maybe it helps for fcgid and/or PHP handler:

<IfModule mpm_winnt_module>
ThreadStackSize 8242880
</IfModule>

Currently the stack size is 256k, multiply that by the 64 threads in Windows and you have 19 megs, which is right about what you see in the process list when you first start up 2.2. That's not all in use, but reserved.

From the docu:

"On platforms with a relatively small default thread stack size (e.g., HP-UX), Apache httpd may crash when using some third-party modules which use a relatively large amount of auto data storage. Those same modules may have worked fine on other platforms where the default thread stack size is larger. This type of crash is resolved by setting ThreadStackSize to a value higher than the operating system default. This type of adjustment is necessary only if the provider of the third-party module specifies that it is required, or if diagnosis of an Apache httpd crash indicates that the thread stack size was too small."


Steffen
Back to top
bagu



Joined: 06 Jan 2011
Posts: 132
Location: France

PostPosted: Tue 21 Feb '12 22:36    Post subject: Reply with quote

I'm under win XP 32bit as i said Wink
I only use built-in modules because antiloris don't work for the moment.
I don't use SSL.

There is no error in error log neither in windows event log. Apache just stop responding.

I use MPM so i will try to test "ThreadStackSize 8242880"

Thanks for your patience
Back to top
bagu



Joined: 06 Jan 2011
Posts: 132
Location: France

PostPosted: Wed 22 Feb '12 0:47    Post subject: Reply with quote

After many tests, the problem is still here.

But...

The difference is that apache is still alive because after 1-3 minutes of not responding at all, it re-work.

Here are my conf :
Httpd.conf : http://pastebin.com/Zu1MBMeL
Fcgid.conf : http://pastebin.com/saADTvKT
PHP.ini : http://pastebin.com/KkQasKSd

I can't locate the problem because there is no error (note : even if i change "LogLevel notice fcgid_module:error" to "LogLevel notice"...i put "LogLevel notice fcgid_module:error" to avoid the gracefull kill spamming my logs - 1 to 6 line/day)

EDIT : even if you see WAMP, i don't use wampserver, it's just a habit of naming that I took.
Back to top
glsmith
Moderator


Joined: 16 Oct 2007
Posts: 2150
Location: Sun Diego, USA

PostPosted: Wed 22 Feb '12 8:37    Post subject: Reply with quote

Hmmmm, I wonder if this isn't part of my problem with APR 1.4.6 on XP SP3. 2.4.1 built on APR 1.4.6 on my XP box runs dog slow. Half of the requests outright fail.

For instance, I have a page with 600 thumbnails on it, only about 50 will show up, and eventually the browser will timeout. Even a simple static page with a couple of images really lags before it finally shows up.

This I do not notice on the Vista laptop I built on, or the 2008 R2 box I build the 64 bit build on. Apache 2.4.1 built on APR 1.4.5 does not have a problem on my XP SP3 server.

If you care to give it a try, the Apache Haus builds were purposely built with APR 1.4.5 because of my experience. See if everything works fine then. If so, we have a pretty good idea that APR 1.4.6 is a problem on XP, which would mean most likely Server 2003 as well. If not, you have a real head scratcher there.
Back to top
DigitalDJ



Joined: 26 Mar 2006
Posts: 10

PostPosted: Wed 22 Feb '12 10:06    Post subject: Reply with quote

Don't suppose there's an update on this?

I'm also getting this with Apache 2.4.1 and either fcgid 2.3.6 and 2.3.7

Apache 2.2.22 worked perfectly fine.

After about an hour of requests to the server, just about everything becomes unresponsive. Both httpd.exe processes are still alive, in fact, I have a separate VirtualHost that uses mod_proxy...and that still works when other things are timing out.

Can't seem to find anything in the logs Sad
Back to top
admin
Site Admin


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 555

PostPosted: Wed 22 Feb '12 13:56    Post subject: Reply with quote

Can you guys try with APR 1.4.5 ?

Download Removed

To be sure, you do not see issues with 2.2.22 with apr 1.4.6 ?


Steffen


Last edited by admin on Fri 24 Feb '12 14:58; edited 1 time in total
Back to top
DigitalDJ



Joined: 26 Mar 2006
Posts: 10

PostPosted: Wed 22 Feb '12 14:24    Post subject: Reply with quote

I'll try APR 1.4.5 and report back in a hours (when it breaks again) :p

I'm not sure when APR was updated to 1.4.6, I updated to the Apache 2.2.22 build on ApacheLounge when it was first published.

I'll also note that my configuration is mostly all 2.4 defaults, except for a couple of added VirtualHosts and mod_fcgid:

Code:

LoadModule fcgid_module modules/mod_fcgid.so

DefaultInitEnv PHPRC "C:/XAMPP/php/"
DefaultInitEnv PATH "C:/XAMPP/php;C:/WINDOWS/system32;C:/WINDOWS;C:/WINDOWS/system32/Wbem;"
DefaultInitEnv SystemRoot "C:/WINDOWS"
DefaultInitEnv SystemDrive "C:"
DefaultInitEnv TEMP "C:/XAMPP/tmp"
DefaultInitEnv TMP "C:/XAMPP/tmp"
DefaultInitEnv windir "C:/WINDOWS"

FCGIWrapper "C:/XAMPP/php/php-cgi.exe" .php
FCGIWrapper "C:/XAMPP/php/php-cgi.exe" .php4
FCGIWrapper "C:/XAMPP/php/php-cgi.exe" .php5
FCGIWrapper "C:/XAMPP/php/php-cgi.exe" .php3
FCGIWrapper "C:/XAMPP/php/php-cgi.exe" .phtml
FCGIWrapper "C:/XAMPP/php/php-cgi.exe" .phpt
FCGIWrapper "C:/XAMPP/php/php-cgi.exe" .phps
FCGIWrapper "C:/XAMPP/php/php-cgi.exe" .jsp

AddHandler fcgid-script .php

DefaultMinClassProcessCount 0

MaxProcessCount 3

SpawnScoreUpLimit 1000

FcgidMaxRequestsPerProcess 10
MaxRequestsPerProcess 10

IPCConnectTimeout 300
IPCCommTimeout 300

FcgidZombieScanInterval 2
ZombieScanInterval 2

FcgidIdleScanInterval 2
IdleScanInterval 2

FcgidIdleTimeout 15
IdleTimeout 15

FcgidProcessLifeTime 300
ProcessLifeTime 300
Back to top
bagu



Joined: 06 Jan 2011
Posts: 132
Location: France

PostPosted: Wed 22 Feb '12 14:50    Post subject: Reply with quote

There is no issue with 2.2.22 with apr 1.4.6

For the moment, no issues with 2.4.1 with apr 1.4.5
I will continue stress tests.
Back to top
DigitalDJ



Joined: 26 Mar 2006
Posts: 10

PostPosted: Wed 22 Feb '12 14:57    Post subject: Reply with quote

Still occurs on APR 1.4.5, Apache 2.4.1. At least for my server Sad
Back to top
bagu



Joined: 06 Jan 2011
Posts: 132
Location: France

PostPosted: Wed 22 Feb '12 16:11    Post subject: Reply with quote

It just crash here too
Back to top
DigitalDJ



Joined: 26 Mar 2006
Posts: 10

PostPosted: Wed 22 Feb '12 16:33    Post subject: Reply with quote

I've switched back to mod_php for now, see if that solves it.
Back to top
bagu



Joined: 06 Jan 2011
Posts: 132
Location: France

PostPosted: Wed 22 Feb '12 16:43    Post subject: Reply with quote

OK, with apr 1.4.5 apache stop responding after +/- 1 hour. But, when problem appear, it waork again after 5 minutes, so it crash again in a loop.
Back to top
admin
Site Admin


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 555

PostPosted: Wed 22 Feb '12 17:05    Post subject: Reply with quote

Recap:

All fine with 2.2.22 with APR 1.4.5 and 1.4.6

2.4.1 on XP crashes with APR 1.4.5 and APR 1.4.6, most likely also Win2003. On Vista, Win7 and Win2008 no issues reported.


Steffen
Back to top
DigitalDJ



Joined: 26 Mar 2006
Posts: 10

PostPosted: Wed 22 Feb '12 17:12    Post subject: Reply with quote

My setup is with Win2008 R2, so not just XP having the issue. I have a strong feeling the issue is fcgid.
Back to top
admin
Site Admin


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 555

PostPosted: Wed 22 Feb '12 17:30    Post subject: Reply with quote

With mod_fcid 2.3.7 and 2.3.6 ?

Bagu has the crashes also with the PHP module.

Steffen

@DigitalDJ: get a unknown user at @dod.. when a reply is posted.
Back to top
DigitalDJ



Joined: 26 Mar 2006
Posts: 10

PostPosted: Wed 22 Feb '12 17:54    Post subject: Reply with quote

I tried both fcgid 2.3.7 and 2.3.6 and a combination of APR 1.4.5/1.4.6, both produce hangs. I'm using mod_php at the moment and things still seem OK, but it's only been an hour or so.
Back to top
DigitalDJ



Joined: 26 Mar 2006
Posts: 10

PostPosted: Wed 22 Feb '12 18:13    Post subject: Reply with quote

Actually I have noticed a couple of errors in my error.log, although I have no idea if they're related. It doesn't seem to because I think the error shows even when the server is still responsive.

Code:

[mpm_winnt:warn] [pid 2824:tid 1328] (OS 64)The specified network name is no longer available.  : AH00341: winnt_accept: Asynchronous AcceptEx failed.
Back to top
bagu



Joined: 06 Jan 2011
Posts: 132
Location: France

PostPosted: Wed 22 Feb '12 18:15    Post subject: Reply with quote

The error
Quote:
AH00428: Parent: child process exited with status 3221225477 -- Restarting

is when i use apache with mod_php.

I don't know why.

When i use fcgid, i don't have this error. (but when i use apache 2.4.1, the server crash)
Back to top


Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2