logo
Apache Lounge
Webmasters

 

About Forum Index Downloads Search Register Log in RSS X


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries. Apache Lounge is not sponsored.
Post new topic   Forum Index -> Apache View previous topic :: View next topic
Reply to topic   Topic: Trouble getting php working with Apache.
Author
cnagle



Joined: 28 Jul 2006
Posts: 1
Location: Orlando, FL

PostPosted: Fri 28 Jul '06 1:26    Post subject: Trouble getting php working with Apache. Reply with quote

I've installed the following packages:

apache_2.2.2-win32-x86-no-ssl.msi
php5.2-win32-latest.zip

Initially had some trouble with php5.1.4. Apparently the php5apache2.dll didn't have the correct entry points for Apache 2.2.2. That's resolved.

I've made the following changes to httpd.conf:

AddType application/x-httpd-php.php .php
Action application/x-httpd-php "C:/Programs/Apache2.2/php/php-cgi.exe"

LoadModule php5_module bin/php5apache2_2.dll

PHPIniDir "C:/Programs/Apache2.2/bin"

I've copied all the php dlls to "C:/Programs/Apache2.2/bin". I also copied
php.ini-recomended to "C:/Programs/Apache2.2/bin". I then renamed it to php.ini. I made no changes to php.ini.

I followed the instructions I found online to the letter.



When I type in "http://localhost" in IE, it displays the 'It works!" web page. Cool.

I created a php file containing the following script:

<?php phpinfo(); ?>

I placed this script in the following directory:
"C:/Programs/Apache2.2/htdocs"

When I attempt to execute the script via "http://localhost/php_info.php", IE attempts to download the file. Apache is not attempting to execute php-cgi.exe to process the php file.

How can I fix this? Please help...
Back to top
pnllan



Joined: 05 Dec 2005
Posts: 221

PostPosted: Fri 28 Jul '06 2:07    Post subject: Reply with quote

I'm not saying that this will solve all your problems, but you are trying to load PHP as CGI and as a module. You have to choose which way you want to run PHP.

I suggest running PHP as a module since there are fewer security risk. I don't know what online post you are talking about, but WOW I hoped they didn't try to setup you like that. Try looking at this post:

http://www.apachelounge.com/viewtopic.php?t=570

While there you will note that I also say that it is not a good idea to run PHP under the Apache root - which it looks like you are.
..
.
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 7298
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Fri 28 Jul '06 9:20    Post subject: Reply with quote

Quote:

AddType application/x-httpd-php.php .php
Action application/x-httpd-php "C:/Programs/Apache2.2/php/php-cgi.exe"

LoadModule php5_module bin/php5apache2_2.dll

PHPIniDir "C:/Programs/Apache2.2/bin"


You can not load module and cgi at the same time!

Code:

PHPIniDir C:/Programs/Apache2.2/bin"
LoadModule php5_module "C:/Programs/Apache2.2/php/php5apache2_2.dll"
AddType application/x-httpd-php .php
Back to top


Reply to topic   Topic: Trouble getting php working with Apache. View previous topic :: View next topic
Post new topic   Forum Index -> Apache