logo
Apache Lounge
Webmasters

 


About

Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge
 


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Apache Lounge is not sponsored.

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries.



Performance drop after update

 
Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache



View previous topic :: View next topic  
Author Message
ilzed



Joined: 10 Aug 2018
Posts: 4

PostPosted: Fri 10 Aug '18 9:29    Post subject: Performance drop after update Reply with quote

I'm running Apache httpd on Windows Server 2008 R2 Standard (64-bit). In our system the httpd is a reverse proxy. It handles SSL and routes traffic to various virtual hosts. After an update from 2.2.19 (Win32) to 2.4.34 (Win64) many users reported of performance problems. Web page load times jumped from ~5 to ~50 seconds. SSL is in use and following settings are used:

httpd 2.2.19
Code:
Win32DisableAcceptEx


httpd 2.4.34
Code:
AcceptFilter http none
AcceptFilter https none
EnableSendfile Off
EnableMMAP Off


I have two test PCs in a same network. Test PC #1 (with the latest Chrome 64-bit) can load the web page always in 5 second but the test PC #2 (with the latest Chrome 32-bit) can load it in 5 second only when the old httpd version is in use. The logs error.log and access.log do not have anything special in them regarding this. I tested also with httpd 2.4.34 (Win32) but it didn't help.

How should I start to troubleshoot this performance problem?
Back to top
ilzed



Joined: 10 Aug 2018
Posts: 4

PostPosted: Fri 10 Aug '18 11:25    Post subject: Performance drop after update Reply with quote

It seems that the performance problem is related to Windows 7. Windows 10 users are not experiencing any performance problems.
Back to top
ilzed



Joined: 10 Aug 2018
Posts: 4

PostPosted: Fri 10 Aug '18 16:39    Post subject: Nice graphs Reply with quote

Throughput from httpd 2.2.19 to Win 7 client :

https://cdn.pbrd.co/images/Hyxi5Ag.png

Throughput from httpd 2.4.34 to Win 7 client :

https://cdn.pbrd.co/images/HyxiIL8.png

Round Trip Time from httpd 2.2.19 to Win 7 client :

https://cdn.pbrd.co/images/HyxkWe7.png

Round Trip Time from httpd 2.4.34 to Win 7 client :

https://cdn.pbrd.co/images/HyxlTdf.png
Back to top
ilzed



Joined: 10 Aug 2018
Posts: 4

PostPosted: Mon 13 Aug '18 8:24    Post subject: Solved Reply with quote

It seems tinkering with the OS registry values "DefaultReceiveWindow" and "DefaultSendWindow" solved my problem. Thanks for your interest!
Back to top


Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache
Page 1 of 1