logo
Apache Lounge
Webmasters

 

About Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge  


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries. Apache Lounge is not sponsored.



Post new topic   Forum Index -> Apache View previous topic :: View next topic
Reply to topic   Topic: Apache 2.4.41 & PHP 7.3.10 Problem
Author
harry2011



Joined: 04 Jan 2016
Posts: 5
Location: UK, Sevenoaks

PostPosted: Thu 03 Oct '19 13:49    Post subject: Apache 2.4.41 & PHP 7.3.10 Problem Reply with quote

Hi All,

I've been testing my application on Windows 2016 Server.

I've installed Apache 2.4.41 x64 & PHP7.3.10 x64 & MySQL Server 5.7.

Application works fine but one serious problem for me. I have 2 databases installed - Live & Test.

My URLs are test.local & live.local. If I use either of these the application launches but I cannot login to it.

However if I use the URL 'localhost' the default application launches (first one in vhosts file) and I can login to it and it works fine.

When I use test.local or live.local the correct application page is being launched. I have proved this by changing the MySQL username for each and getting the correct errors, so I know the correct system is being launched.

I have also done a separate installation on another Win 2016 Server but using PHP5.6.40 & Apache 2.4.38 and it works fine.

So are there different settings in Apache when using PHP7 to allow virtual hosts to work ok?

Any suggestions gratefully received.
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 6684
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Fri 04 Oct '19 22:59    Post subject: Reply with quote

Please post your vhost configs
Back to top
harry2011



Joined: 04 Jan 2016
Posts: 5
Location: UK, Sevenoaks

PostPosted: Mon 07 Oct '19 15:09    Post subject: Reply with quote

James Blond wrote:
Please post your vhost configs


Here you go:
Code:

<VirtualHost *:80>
  ServerAdmin       admin@rbperformance.com
  ServerName        pmqatest.local
  DocumentRoot      "C:/PMQA/Test/htdocs"
  ErrorLog       "C:/PMQA/Test/logs/error.log"
  CustomLog       "C:/PMQA/Test/logs/access.log" common
  DirectoryIndex    index.html index.htm
  Redirect          /index.html /index.php?mode=timesheets_view
 

  SetEnv CONFIG_FILE C:/PMQA/config/settings.ini
  SetEnv ZEND_PATH C:/PMQA/Test/library
  SetEnv APPLICATION_ENV test
    # The BASE_PATH variable must end with a /
  SetEnv BASE_PATH C:/PMQA/Test/

    <Directory />
    Options FollowSymLinks
    AllowOverride None
    Require all granted
   
   #RewriteEngine   on
   
  </Directory>
 
  Alias /stats C:/PMQA/Test_Data/stats
  Alias /reports/generated C:/PMQA/Test_Data/generated_reports
  Alias /appraisals C:/PMQA/Test_Data/appraisals
 
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
  ServerAdmin       admin@rbperformance.com
  ServerName        pmqalive.local
  DocumentRoot      "C:/PMQA/Live/htdocs"
  ErrorLog       "C:/PMQA/Live/logs/error.log"
  CustomLog       "C:/PMQA/Live/logs/access.log" common
  DirectoryIndex    index.html index.htm
  Redirect          /index.html /index.php?mode=timesheets_view
 

  SetEnv CONFIG_FILE C:/PMQA/config/settings.ini
  SetEnv ZEND_PATH C:/PMQA/Live/library
  SetEnv APPLICATION_ENV production
    # The BASE_PATH variable must end with a /
  SetEnv BASE_PATH C:/PMQA/Live/

    <Directory />
    Options FollowSymLinks
    AllowOverride None
    Require all granted
   
   #RewriteEngine   on
   
  </Directory>
 
  Alias /stats C:/PMQA/Live_Data/stats
  Alias /reports/generated C:/PMQA/Live_Data/generated_reports
  Alias /appraisals C:/PMQA/Live_Data/appraisals
 
</VirtualHost>
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 6684
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Mon 07 Oct '19 18:31    Post subject: Reply with quote

The <Directory /> is wrong Wink it has to match the document root.

example
Code:

<Directory "C:/PMQA/Live/htdoc0s">
Options FollowSymLinks
AllowOverride None
Require all granted

#RewriteEngine on

</Directory>
Back to top


Reply to topic   Topic: Apache 2.4.41 & PHP 7.3.10 Problem View previous topic :: View next topic
Post new topic   Forum Index -> Apache