logo
Apache Lounge
Webmasters

 

About Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge  


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries. Apache Lounge is not sponsored.


Post new topic   Forum Index -> Apache View previous topic :: View next topic
Reply to topic   Topic: VHosts pointing to localhost
Author
bazianm



Joined: 01 Jul 2014
Posts: 11
Location: Passaic, NJ

PostPosted: Mon 24 May '21 16:46    Post subject: VHosts pointing to localhost Reply with quote

I installed MySQL, Apache and PHP manually. (I am aware of XAMPP and others, I wanted to do this myself). It is on a new Windows 10 machine and is for development purposes.

Everything works EXCEPT I can't get vHosts to point right. I modified httpd-vhosts.conf as follows:

Code:
<VirtualHost *:80>
    ServerAdmin mbazian@passaicschools.org
    DocumentRoot "C:/Apache24/htdocs"
    ServerName localhost
#    ServerAlias www.dummy-host.example.com
    ErrorLog "logs/localhost-error.log"
    CustomLog "logs/localhost-access.log" common
</VirtualHost>


<VirtualHost *:80>
    ServerAdmin mbazian@passaicschools.org
    DocumentRoot "C:/projects/WebWork/mainttime.local"
    ServerName mainttime.local
    ServerAlias www.mainttime.local
    ErrorLog "logs/mainttime.local-error.log"
    CustomLog "logs/mainttime.local-access.log" common
</VirtualHost>


I made NO OTHER changes except to add

Code:
127.0.0.1   mainttime.local www.mainttime.local


to my windows hosts file. I restarted the Apache service too. When I go to http://mainttime.local, it gives me the "It works!" page and not the app's main page.

What did I miss??
Back to top
bazianm



Joined: 01 Jul 2014
Posts: 11
Location: Passaic, NJ

PostPosted: Mon 24 May '21 17:17    Post subject: Reply with quote

OK. I made progress. I went into httpd.conf and I found this line commented out:

Code:
# Include conf/extra/httpd-vhosts.conf


I umcommented it, restarted the service, and now I am getting a 403 error. I think I know what this is so I will post if I get that fixed as well.
Back to top
bazianm



Joined: 01 Jul 2014
Posts: 11
Location: Passaic, NJ

PostPosted: Mon 24 May '21 17:24    Post subject: Reply with quote

Got the 403 error done too. I added a directory section to the virtual host definition with

Require all granted

and that took care of it.

Thank you all who read this thread. I hope this helps someone...
Back to top


Reply to topic   Topic: VHosts pointing to localhost View previous topic :: View next topic
Post new topic   Forum Index -> Apache