logo
Apache Lounge
Webmasters

 

About Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge  


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries. Apache Lounge is not sponsored.



Post new topic   Forum Index -> Apache View previous topic :: View next topic
Reply to topic   Topic: Apache 2.4 Problems in Windows x86
Author
BillAngus



Joined: 20 May 2012
Posts: 7
Location: Maple Ridge, BC Canada

PostPosted: Sun 26 May '13 21:47    Post subject: Apache 2.4 Problems in Windows x86 Reply with quote

a couple of problems are sending me back to version 2.2 until these may be resolved. This is the most vexing issue. Initially the whole system works fine.

(1) After a while of operation the server stops working ... Error log looks as below...
...
[Sun May 26 12:23:42.649103 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 1356:tid 352] AH00424: Parent: Received restart signal -- Restarting the server.
[Sun May 26 12:23:43.616304 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 1356:tid 352] AH00455: Apache/2.4.4 (Win64) OpenSSL/1.0.1e PHP/5.4.14 configured -- resuming normal operations
[Sun May 26 12:23:43.616304 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 1356:tid 352] AH00456: Server built: Feb 22 2013 22:08:37
[Sun May 26 12:23:43.616304 2013] [core:notice] [pid 1356:tid 352] AH00094: Command line: 'c:\\apache2\\bin\\httpd.exe -d C:/Apache2'
[Sun May 26 12:23:43.616304 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 1356:tid 352] AH00418: Parent: Created child process 3840
[Sun May 26 12:23:44.443106 2013] [mpm_winnt:notice] [pid 3840:tid 240] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.
[Sun May 26 12:23:44.458706 2013] [mpm_winnt:warn] [pid 3840:tid 1596] (OS 64)The specified network name is no longer available. : AH00341: winnt_accept: Asynchronous AcceptEx failed.
[Sun May 26 12:23:44.458706 2013] [mpm_winnt:warn] [pid 3840:tid 1596] (OS 64)The specified network name is no longer available. : AH00341: winnt_accept: Asynchronous AcceptEx failed.
[Sun May 26 12:23:44.458706 2013] [mpm_winnt:warn] [pid 3840:tid 1596] (OS 64)The specified network name is no longer available. : AH00341: winnt_accept: Asynchronous AcceptEx failed.
[Sun May 26 12:24:09.621550 2013] [mpm_winnt:warn] [pid 3840:tid 1596] (OS 64)The specified network name is no longer available. : AH00341: winnt_accept: Asynchronous AcceptEx failed.
...
[NOTE THE RESTART OF APACHE WHICH IS REQUIRED TO KEEP THE SERVER OPERATIONAL]
Back to top
Steffen
Moderator


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 2759
Location: Hilversum, NL, EU

PostPosted: Sun 26 May '13 21:54    Post subject: Reply with quote

Be sure you have in httpd.conf:

For 2.2:
Win32DisableAcceptEx
EnableSendfile off
EnableMMAP off


For 2.4:
AcceptFilter http none
AcceptFilter https none
EnableSendfile off
EnableMMAP off

Steffen
Back to top
BillAngus



Joined: 20 May 2012
Posts: 7
Location: Maple Ridge, BC Canada

PostPosted: Mon 27 May '13 5:49    Post subject: Reply with quote

THANKS Stefan - the best Cool
Back to top
cjv



Joined: 29 Jun 2013
Posts: 1
Location: new york, ny

PostPosted: Sat 29 Jun '13 23:36    Post subject: Reply with quote

I am extremely grateful for this answer, Steffen- I was losing my mind. Interestingly, at least to me, the pages were rendering fine in IE10 but not in Chrome. I was pulling what few remaining hairs I have out.
Back to top
bberndt



Joined: 13 Aug 2013
Posts: 5
Location: USA

PostPosted: Thu 15 Aug '13 17:58    Post subject: Reply with quote

Why is this? Can I get some background on this, please?

I had it happen to me, on the first server I installed Apache 2.4.6, instead of 2.2.22.

The work around worked fine for me. In the past (with the 2.2.22 installer version of Apache win32, I leave the httpd.conf file pretty much alone, and just add my include directive, that points to a conf file that has all my mod_jk stuff in it.

Using Apache 2.4.6, win32, and mod_jk x86 to Tomcat, on Win2k8 R2.
Back to top
Steffen
Moderator


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 2759
Location: Hilversum, NL, EU

PostPosted: Thu 15 Aug '13 19:40    Post subject: Reply with quote

Same issue was in 2.2, see http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mpm_winnt.html#win32disableacceptex

and

http://apache.cs.uu.nl/dist//httpd/binaries/win32/#problems
Back to top
bberndt



Joined: 13 Aug 2013
Posts: 5
Location: USA

PostPosted: Thu 15 Aug '13 20:18    Post subject: Reply with quote

I suppose I could have run into this, and not known it. I just checked a site that had weird problems last week, running Apache 2.2, and this error was in the error log, though nowhere near as often as this new 2.4 site I set up.

These links you point out, mention some performance loss with these work-arounds. That slightly concerns me...
Back to top


Reply to topic   Topic: Apache 2.4 Problems in Windows x86 View previous topic :: View next topic
Post new topic   Forum Index -> Apache