logo
Apache Lounge
Webmasters

 


About

Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge
 


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Apache Lounge is not sponsored.

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries.



httpd2.4.4 compilation issue with vs2010
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache Building & Member Downloads



View previous topic :: View next topic  
Author Message
ravi



Joined: 01 May 2013
Posts: 7
Location: india

PostPosted: Thu 02 May '13 10:59    Post subject: Reply with quote

hi balaji,

If possible can u please post the commands or steps for building apache 2.4.4 in vs2008 or vs2010 in which you got successfull build.It will be helpfull for me and also others who are new to apache.Please kindly spend a few minutes and post your valuable reply.

Thank you,
ravi.
Back to top
sekhar484



Joined: 09 Nov 2011
Posts: 20

PostPosted: Thu 02 May '13 14:46    Post subject: Reply with quote

Hi balaji,
How to do dsp conversions to vs2008.
Back to top
balaji@na



Joined: 10 Apr 2013
Posts: 19
Location: Chennai,India

PostPosted: Thu 02 May '13 15:14    Post subject: Reply with quote

if you open apache.dsw in vs2008 it will do it for you but before doing that execute lineends.pl
after conversion a sln file will be created
copy the entire src and open the sln file with vs2010 it will convert it once again and open a conversion report if conversion is successful
open the command prompt and set VC++ in path
browse to C:/path/to/vc/bin and execute vcvars32.bat
after that browse to C:/path/to/MicrosoftSDKs/Windows/v6.1or anything and
execute windowsSDKVer -version:v6.1 or 7.0
it will open a command prompt which sets the sdk version to vc++
after that run the nmake utility for the build and install option

if you are compiling from linux src you need to have MKS or MinGW or CYGWIN installed on your machine before you can begin
Back to top
baselsayeh2



Joined: 01 May 2013
Posts: 23

PostPosted: Thu 02 May '13 16:00    Post subject: Reply with quote

does this work in vs2012?
Back to top
balaji@na



Joined: 10 Apr 2013
Posts: 19
Location: Chennai,India

PostPosted: Thu 02 May '13 16:15    Post subject: Reply with quote

u can try these steps but there can be conversion issues cant say for sure but u need a sln file to perform the build u cant do it with the dsw file
Back to top
baselsayeh2



Joined: 01 May 2013
Posts: 23

PostPosted: Thu 02 May '13 18:28    Post subject: Reply with quote

ok thanks

but after execute "perl srclib\apr\build\lineends.pl" and open the work space file and accept the conversion then edit makefile.win

replaced all "httpd.vcproj" to "httpd.vcxproj"

and execute "NMAKE /f Makefile.win INSTDIR="Apache24" installr"

there is to many errors

Admin note:
Build log removed, please use pastebin, see forum rules.


Last edited by baselsayeh2 on Thu 02 May '13 18:42; edited 1 time in total
Back to top
baselsayeh2



Joined: 01 May 2013
Posts: 23

PostPosted: Thu 02 May '13 21:04    Post subject: Reply with quote

used this patch to get cmd build work

Quote:
--- Makefile.win
+++ Makefile.win
@@ -42,7 +42,7 @@
# so the server root should be given in forward slashes (quoted),
# preferably with the drive designation!

-!IF EXIST("httpd.vcproj") && ([devenv /help > NUL 2>&1] == 0) \
+!IF EXIST("httpd.vcxproj") && ([devenv /help > NUL 2>&1] == 0) \
&& !defined(USEMAK) && !defined(USEDSW)
USESLN=1
USEMAK=0
Back to top
Steffen
Moderator


Joined: 15 Oct 2005
Posts: 2706
Location: Hilversum, NL, EU

PostPosted: Thu 02 May '13 22:17    Post subject: Reply with quote

Have a look at http://mail-archives.apache.org/mod_mbox/httpd-dev/201201.mbox/%3C4F0485CC.2070106@kippdata.de%3E


That works with the GUI build, when you have cygwin installed.


Steffen
Back to top
glsmith
Moderator


Joined: 16 Oct 2007
Posts: 2181
Location: Sun Diego, USA

PostPosted: Fri 03 May '13 0:06    Post subject: Reply with quote

@ravi

Build on VC9 (2008)
https://www.apachehaus.net/build/buildapache.html
Back to top
crckr



Joined: 26 Apr 2006
Posts: 18

PostPosted: Fri 03 May '13 1:04    Post subject: Reply with quote

Steffen wrote:
Have a look at http://mail-archives.apache.org/mod_mbox/httpd-dev/201201.mbox/%3C4F0485CC.2070106@kippdata.de%3E


That works with the GUI build, when you have cygwin installed.


Steffen


thanks 100%

works

but how to build for 64 bit?
Back to top
ravi



Joined: 01 May 2013
Posts: 7
Location: india

PostPosted: Fri 03 May '13 15:07    Post subject: Reply with quote

Hi smith,

Thank you the steps really worked good without any errors and i have a doubt that why the changes to be made in aprh.w

change: #define _WIN32_WINNT 0x0501 to:
#define _WIN32_WINNT 0x0502

change: #define APR_HAVE_IPV6 0 to:
#define APR_HAVE_IPV6 1

Will these changes cause any problem during module development or any phase.
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 6519
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Fri 03 May '13 15:49    Post subject: Reply with quote

The first value is only about the supported Windows version. Changed it will exclude WinXP which is outdated anyway. The second changed enabled IPv6 which is enbabled by default from Vista on.
So in my opinion it does not cause any problems at all.
Back to top
glsmith
Moderator


Joined: 16 Oct 2007
Posts: 2181
Location: Sun Diego, USA

PostPosted: Fri 03 May '13 20:08    Post subject: Reply with quote

0x502 is Windows XP SP2, which brings in some enhancements that were included in SP2. 0x600 would be Vista/Win7 which would exclude XP.
Back to top
ravi



Joined: 01 May 2013
Posts: 7
Location: india

PostPosted: Tue 07 May '13 12:05    Post subject: Thank u smith and james Reply with quote

Thanks smith and james as i have build apache 2.4.4 by following your steps.
Back to top
glsmith
Moderator


Joined: 16 Oct 2007
Posts: 2181
Location: Sun Diego, USA

PostPosted: Tue 28 May '13 21:24    Post subject: Reply with quote

baselsayeh2 wrote:

Quote:
--- Makefile.win
+++ Makefile.win
@@ -42,7 +42,7 @@
# so the server root should be given in forward slashes (quoted),
# preferably with the drive designation!

-!IF EXIST("httpd.vcproj") && ([devenv /help > NUL 2>&1] == 0) \
+!IF EXIST("httpd.vcxproj") && ([devenv /help > NUL 2>&1] == 0) \
&& !defined(USEMAK) && !defined(USEDSW)
USESLN=1
USEMAK=0


Fixed slightly different in trunk r1482041
Backported to 2.4.5 in r1486938
Back to top
baselsayeh2



Joined: 01 May 2013
Posts: 23

PostPosted: Mon 03 Jun '13 19:25    Post subject: Reply with quote

glsmith wrote:
Fixed slightly different in trunk r1482041
Backported to 2.4.5 in r1486938


thanks for
r1482041
r1486938

please answer me at This topic
Back to top
glsmith
Moderator


Joined: 16 Oct 2007
Posts: 2181
Location: Sun Diego, USA

PostPosted: Sat 22 Jun '13 12:52    Post subject: Reply with quote

sekhar484 wrote:

6>LINK : fatal error LNK1181: cannot open input file 'Debug\buildmark.obj'


This little nasty was fixed in r1486937 and should not happen any longer beginning in 2.4.5.

I was looking through my logs and notice my vc9 converted solution & project files are still being downloaded from this thread, so I've updated the package to include the above fix.
https://www.apachehaus.net/misc/httpd-2.4.4-vc9proj-r2.zip
Back to top


Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache Building & Member Downloads Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2