logo
Apache Lounge
Webmasters

 


About

Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge
 


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Apache Lounge is not sponsored.

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries.



How to flush cache in Apache Server

 
Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache



View previous topic :: View next topic  
Author Message
orange_python



Joined: 24 Feb 2018
Posts: 4
Location: Russia

PostPosted: Sun 26 Aug '18 19:03    Post subject: How to flush cache in Apache Server Reply with quote

I have problem with a development. My site work on any web-hostings. But when I upload the site on localhost by WAMP some functions is doesn't work.

I think the reason for the problem is that my local server have cache file. I noticed that explicit writing of the settings .htaccess helps to restore the working state of the site. Probably the default server configuration is different.

But, when I navigate through the site links on localhost, I sometimes throws on the page of the website?!

How to apply command for erase cache?

P.S I know it's may can not general problem
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 6521
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Mon 27 Aug '18 15:02    Post subject: Reply with quote

What kind of cache do you use? In default configuration there is no cache from apache side.
Back to top
orange_python



Joined: 24 Feb 2018
Posts: 4
Location: Russia

PostPosted: Fri 31 Aug '18 10:04    Post subject: Reply with quote

I know what's in httpd.conf there are some caching modules. I want to understand whether they can make differences in the work of local hosting. Because I don't really understand what they're doing, these modules. Need them or not?

Code:

#LoadModule cache_module modules/mod_cache.so
#LoadModule file_cache_module modules/mod_file_cache.so
#LoadModule authn_socache_module modules/mod_authn_socache.so
#LoadModule cache_disk_module modules/mod_cache_disk.so
LoadModule socache_shmcb_module modules/mod_socache_shmcb.so
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 6521
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Fri 31 Aug '18 13:39    Post subject: Reply with quote

There is a tool included in apache to do that. See https://httpd.apache.org/docs/2.4/programs/htcacheclean.html

if you still have a question pelase ask again.
Back to top
orange_python



Joined: 24 Feb 2018
Posts: 4
Location: Russia

PostPosted: Wed 05 Sep '18 10:33    Post subject: Reply with quote

Need example of syntax. I saw this article and tryed use this utilyty. I used different keys of htcacheclean but judging by the error messages they were not correct.
Back to top


Post new topic   Reply to topic    Apache Forum Index -> Apache
Page 1 of 1