logo
Apache Lounge
Webmasters

 

About Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge  


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries. Apache Lounge is not sponsored.


Post new topic   Forum Index -> Apache View previous topic :: View next topic
Reply to topic   Topic: Apache 2.4.46 (Win64) Not Running and neither showing error
Author
Obsdark



Joined: 22 Apr 2021
Posts: 1

PostPosted: Thu 22 Apr '21 17:01    Post subject: Apache 2.4.46 (Win64) Not Running and neither showing error Reply with quote

People i have a problem installing Apache, this is what console says about it:

C:\Apache24\bin>httpd -k install
Installing the 'Apache2.4' service
The 'Apache2.4' service is successfully installed.
Testing httpd.conf....
Errors reported here must be corrected before the service can be started.

C:\Apache24\bin>httpd -t
Syntax OK

C:\Apache24\bin>

The problem is Apache doesn't run, and when i command it to do it, it pause itself or it stop itself

I assume i have something wrong in my config file, because the error log doesn't say anything.

If you may think there is some specific log that can have the answer, let me know and i gladly publish it, but up to this moment, the default error log (logs/error.log) doesn't show any error.

This is my configuration file:
https://nopaste.linux-dev.org/?1335163

What i'm doing wrong?
How can i fix it?
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 6935
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Thu 22 Apr '21 21:12    Post subject: Reply with quote

At the end of your config

Code:

LoadModule php7_module "C:/Apache24/php-7.3.0/php7apache2_4.dll"
ScriptAlias /php/ "C:/Apache24/php-7.3.0/"
AddType application/x-httpd-php .php .php5
Action application/x-httpd-php "/php/php-cgi.exe"
SetEnv PHPRC "C:/Apache24/php-7.3.0"
PHPIniDir "C:/Apache24/php-7.3.0"


You are mixing the module and some fcgid settings.

remove Action application/x-httpd-php "/php/php-cgi.exe" and
ScriptAlias /php/ "C:/Apache24/php-7.3.0/"

How do you start your apache? Over cmd (run as Admin) with httpd -k start or over the Services control panel?
Back to top


Reply to topic   Topic: Apache 2.4.46 (Win64) Not Running and neither showing error View previous topic :: View next topic
Post new topic   Forum Index -> Apache