logo
Apache Lounge
Webmasters

 

About Forum Index Downloads Search Register Log in  RSS Apache Lounge  


Keep Server Online

If you find the Apache Lounge, the downloads and overall help useful, please express your satisfaction with a donation.

or

Bitcoin

A donation makes a contribution towards the costs, the time and effort that's going in this site and building.

Thank You! Steffen

Your donations will help to keep this site alive and well, and continuing building binaries. Apache Lounge is not sponsored.


Post new topic   Forum Index -> Apache View previous topic :: View next topic
Reply to topic   Topic: www directs to "Apache is functioning normally"
Author
edwardsmarkf



Joined: 20 Feb 2013
Posts: 25
Location: cottonwood, az

PostPosted: Wed 23 Mar '22 4:35    Post subject: www directs to "Apache is functioning normally" Reply with quote

hello -

i have not touched this in YEARS and its been working fine but suddenly:

when i reference http://www.MYDOMAIN.com i see a webpage now that just says

Apache is functioning normally


nothing has changed in years. the httpd.conf still says:

Code:
ServerName MYDOMAIN.com
ServerAlias www.MYDOMAIN.com
ServerAlias *.MYDOMAIN.com


and removing/replacing the .htaccess file which has also not been changed in years does not seem to do anything.

also, http://www.MYDOMAIN.com forwards to "Apache is functioning normally" while http://FAKENAME.MYDOMAIN.com goes to "this site cannot be reached Check if there is a typo in..."

any idea why this is suddenly happening??

# httpd -v
Server version: Apache/2.4.37 (rocky)
Server built: Jan 25 2022 16:26:44

thank you!
Back to top
James Blond
Moderator


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 7118
Location: Germany, Next to Hamburg

PostPosted: Wed 23 Mar '22 9:48    Post subject: Reply with quote

Hi edward,
this sound more like and DNS issue rather than an apache issue.
Back to top
edwardsmarkf



Joined: 20 Feb 2013
Posts: 25
Location: cottonwood, az

PostPosted: Wed 23 Mar '22 18:42    Post subject: Reply with quote

James Blond - you have helped me out greatly over the years!

it turns out trying to use subdomains over a VPN (who does not seem to recognize my DNS settings) is the issue.

weird, because today i was just getting a 'page not found' error.

THANK YOU! your suggestion got me looking in the right place.
Back to top


Reply to topic   Topic: www directs to "Apache is functioning normally" View previous topic :: View next topic
Post new topic   Forum Index -> Apache